КЗП санкционира доставчик за интернет игри

Десет сайта обещават награди без пряка обратна връзка

Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира фирма (доставчик на услуги на информационното общество) „Майсайт” ЕООД за нарушения в десет нейни сайта с игри, където се обещават реални парични и предметни награди и виртуални пари и предмети. При някои от игрите има възможност за влагане на допълнителни суми чрез изпращане на sms-и.

Доставчикът на услугите не е посочил името, адреса или седалището си, телефон и електронна поща за осъществяване на пряка и навременна връзка с него, което би възпрепятствало потребителя да упражни правото си на рекламация при необходимост. Той не е предоставил и данни за вписването му в търговски или друг публичен регистър, което е задължително при осъществяването на подобна специфична дейност. Липсва също и информация за органа, осъществяващ контрол върху дейността му. За всяко от посочените нарушения Законът за защита на потребителите предвижда глоба от 500 лв. до 2 500 лв.

 

Нарушенията са констатирани в сайтовете: www.vbox7.info, www.zvyn.com, www.vsekidenpari.com, www.jaltici.com, www.spe4eli.com, www.koledninagradi.com, www.nagradi.bg, www.nagradite.bg, www.tejkari.com, www.bogatashi.com.

 

Проверката е извършена по сигнал и със съдействието на сектор „Компютърни престъпления” на ГД „Борба с организираната престъпност”.

 

Коментари: 0