"Кабинетът е попълнен. Зам.-министрите колкото толкова"

Пламен Орешарски, министър-председателят

Цитат на деня:

120 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

"Кабинетът е сформиран. Кабинетът е попълнен. Зам.-министрите колкото толкова".

Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски.

Пред журналисти в Народното събрание премиерът коментира, че няма как правителството да работи без парламент - "то се разбира по Конституция", пише Фокус. Така той отговори на въпроса дали кабинетът ще подаде оставка.

"Страхувам се, че в нестабилността, в която попаднахме, тя може да продължи неопределено дълго и при следващи правителства. Какво правим тогава?", риторично попита Пламен Орешарски.

Днес се очакваше да бъде гласуван вторият вицепремиер в правителството му, но заради протеста пред парламента депутатите не успяха да съберат кворум. На въпрос не е ли късно за втори вицепремиер с ресор икономика при протестите в страната, Орешарски заяви "икономиката ще продължи да пада по този начин".

Пламен Орешарски добави още, че едва ли ще разговаря с протестиращите. "Аз опитвах вече. По-скоро другата страна не разговаря", защити се премиерът.

Министър-председателят заяви, че ще внесе отново предложенията за промени в кабинета, които да бъдат гласувани от Народното събрание. "Още в началото обещах, че ще има втори вицепремиер. Кабинетът е сформиран. Кабинетът е попълнен. Зам.-министрите колкото толкова", каза премиерът.

Подкрепи Economic.bg