Камерън иска да е премиер до 2020 г.

Сред целите му са преговорите с страните-членки за отношенията на Великобритания с Евросъюза

3554 ~ 1 мин. четене

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че иска да остане на поста си до 2020 г. Намерението си той сподели в интервю за Daily Telegraph.

„Искам да се боря на следващите парламентарни избори през 2015 г., да ги спечеля и да имам още един мандат. Ето какво искам”, посочи 43-годишният Камерън.

Целта му е да привърши няколко реформи и по-специално да предприеме широки преговори за отношенията на Великобритания с Евросъюза.

Той посочи, че в момента правителството готви специален план за промяна в отношенията си с Брюксел, като целта е да върне на британския парламент част от суверенните пълномощия, преминали под юрисдикцията на органите на Съюза. По думите му обаче не е в интерес от икономическа гледна точка Великобритания да излезе от ЕС.

„Ако бяхме извън ЕС, щяхме да продължим да търгуваме със страните-членки, но нямаше да можем да си кажем думата относно правилата на този пазар”, подчерта той.

До пет години във Великобритания ще бъде организиран референдум за членството на страната в Евросъюза, стана ясно още думите на Камерън.

Подкрепи Economic.bg