Кения забрани „Вълкът от Уол Стрийт“

"Всичко си има граници и смятаме, че публиката в Кения заслужава нещо по-добро", се казва в онлайн изявлението на кенийския Съвет за филмова класификация

456 ~ 1 мин. четене

Кенийският Съвет за филмова класификация (KFCB) забрани продажбите, излъчването и дистрибуцията на филма "Вълкът от Уол Стрийт" (The Wolf of Wall Street) и всички нарушители ще бъдат преследвани от закона.

"Всичко си има граници и смятаме, че публиката в Кения заслужава нещо по-добро", се казва в онлайн изявлението на кенийския Съвет за филмова класификация, цитирано от местни медии. Представители на правителствения регулатор не са открити за коментар относно решението за забраната на филма.

Лентата на Мартин Скорсезе предизвика противоречия заради непристойния език и секссцените и беше забранена в някои азиатски и близкоизточни страни.

"Вълкът от Уолстрийт" е сред деветте ленти, номинирани за най-добър филм, заедно с "Капитан Филипс", "Клубът на купувачите от Далас", "Тя", "Небраска", "Филомена", "Американска схема", "Гравитация" и "12 години в робство".

Коментари: 0