Клавиатура разпознава настроенията ни

Силата на ударите на клавишите са асоциирани със 7 емоционални състояния

Клавиатура разпознава настроенията ни

Софтуер, разработен от програмисти от Бангладеш, може да анализира силата на печатането на текста върху клавиатурата и неговото съдържание. По натискането на клавишите клавиатурата разпознава настроенията ни.

Двата метода поотделно се използват за разкриване емоционалното състояние на потребителя. Назмул Нахин и неговия екип решават за първи път да ги комбинират в една и съща компютърна програма. Тя може да познае настроенията с точност до 87%, предаде Нова ТВ.

Софтуерът може да се задейства без допълнителен хардуер или специализирани приспособления. Програмистите накарали доброволци да наберат на клавиатурата типов и свободен текст и да оценят емоционалното си състояние. 

След това учените анализирали силата на ударите на клавишите, асоциирани със седем емоционални състояния - радост, страх, гняв, тъга, отвращение, срам и вина. 

Екипът отчел силата и бързината на писане, както и честотата на използването на клавиша бекспейс, за да изготви точен емоционален профил на участниците в тестовете. 

Коментари: 0