Кметът на Варна: Няма да подавам оставка

Кирил Йорданов покани протестиращите на преговори

160 ~ 1 мин. четене

Кметът на Варна Кирил Йорданов няма да подава оставка. Това обясни самият той на извънреден брифинг в общината, предаде kmeta.bg.

Според Йорданов евентуалната му оставка трябва да е от полза на тези, които настояват за нея, и не бива да бъде в ущърб на тези, които са му гласували доверие. Той припомни, че 70 хиляди граждани са дали своя вот за него на последните избори.

От началото на митингите в града обаче оставка му се иска непрекъснато. Затова кметът посочи, че е готов на преговори с Инициативните комитети на протестиращите, предоставил е зала и озвучаване.

"Следя внимателно тенденциите и процесите и съм готов на разумно и правилно решение в едната или другата посокал Стане ли съществена промяна, винаги съм готов да застана пред вас и да изрека решението си", допълни Йорданов.

Той обяви още, че ще съди Николай Бареков за клевета по повод коментара му в сутрешното предаване на ТВ7. "Публично декларирам, че нямам нито 1 стотинка, нито 1 см имот или активи не само извън границите на България, а и извън границите на Варна, както аз, така и семейството ми и моите роднини", обяви Кирил Йорданов.

Подкрепи Economic.bg