Колко голяма е Apple?

Приходите на компанията от продажби на продукти достигат $128 млрд. за 2011 г., което е повече от БВП на 160 държави

Apple е една от най-големите компании в глобален мащаб, а продуктите й се притежават от стотици милиони потребители по цял свят. Спокойно можем да кажем, че интереса, който всяка една премиера на гиганта от Купертино създава, няма аналог в глобален мащаб. Внушителното присъствие на Apple в технологичния сектор е провокирано от невероятната популярност на уникалните й харизматични устройства, предаде iclarified, цитирана от digital.bg.

Само през 2011 г. приходите на компанията от продажбите на продуктите й достигнаха до $128 млрд., което е повече от БВП на 160 държави, сред които и България, която отчита $101 млрд. по този показател. Приблизително 40% от тях са генерирани само от смартфона iPhone, a представянето на новия iPad се превърна в най-голямата премиера на Apple досега.

Само за 72 часа потребителите купиха над 3 млн, броя на устройството, което означава, че компанията е продавала 694 таблета всяка минута, или 11 нови iPad-а през всяка една секунда. Данните разкриват, че на теория, ако новоредно бебе купува по 100 нови таблета на ден, то ще достигне до 3 млн. броя, когато навърши 82 години.

През 2012 г. компанията очаква продажбите й в сектора да достигнат до 56,4 млн., а ако всички тези таблети се поставят на земята, те ще успеят да покрият целият път между централата на Apple в Калифорния до Ню Йорк и ще достигнат до половината разстояние в обратна посока.

Глобалните продажби на iPhone през 2011 г. бяха около 72 млн. броя и ако те се сложат един върху друг, ще достигнат почти височината на Айфеловата кула в Париж.

Коментари: 0