LG представи първия си четириядрен смартфон у нас

Optimus 4X HD идва с нова концепция за потребителско преживяване и възможности

6930 ~ 2 мин. четене

LG обяви днес, че първият четириядрен смартфон на компанията - Optimus 4X HD, вече е достъпен на българския пазар. Моделът предлага изключителна производителност, нов True HD IPS дисплей с Full HD резолюция, батерия с по-голяма капацитет и подобрен софтуер и приложения.

Смартфонът е снабден с четириядрения мобилен процесор NVIDIA 4-PLUS-1 Tegra 3 и показва безпрецедентна производителност и бързина. Tegra 3 автоматично активира всичките четири ядра, когато е необходима максимална процесорна мощ. В случаите, в които не е нужна голяма производителност, като например слушането на музика или престоят в stand-by режим, той използва допълнително пето ядро, предназначено специално да пести от батерията.

Потребителите ще могат да свалят и допълнително приложение, чрез което ръчно да включват и изключват всяко едно от четирите ядра на смартфона. Приложението се казва Eco-Mode и ще бъде налично след софтуерен ъпдейт, за още по-добър контрол на консумацията на енергия.

Optimus 4X HD разполага с най-голямата батерия от всички четириядрени смартфони с капацитет от 2,150mAh. LG е използвала нова технология (SiO+) за направата на анода на батерията, което допълнително увеличава капацитета на батерията, без това се отразява на тънкия профил на модела.

Optimus 4X HD разполага с 4,7-инчов True HD IPS дисплей, който осигурява изключително чиста картина с резолюция от 1280 x 720. В допълнение форматът 16:9 позволява визуализиране на повече детайли.

Големият брой пиксели на екрана от 313ppi, както и панелът Stripe RGB IPS, допринасят за допълнителната рязкост на линиите и осигуряват по-голяма четимост на текстовете. Писането на имейли и кратки съобщения на Optimus 4X HD се извършва върху бял фон, а True HD IPS екранът позволява по-точно възпроизвеждане на белия цвят, което допълнително повишава четимостта.

Optimus 4X HD идва с по-нова версия на концепцията LG User Experience (UX) и нов потребителски интерфейс - Optimus UI 3.0. Смартфонът предлага функцията QuickMemo, която дава възможност на потребителите да пишат кратки бележки върху всеки документ или снимка на екрана, без да е необходимо да отварят отделно приложение.

Подкрепи Economic.bg