Летище Бургас посрещна двумилионния си пътник

Юбилейната пътничка кацна на летището в морския ни град с полет от Берлин

260 ~ 1 мин. четене

На летище Бургас днес кацна двумилионният пътник за този сезон. Медицинската сестра Гудрун Егелер от Магдебург бе посрещната от кмета на града, областния управител и ръководството на летището.

Юбилейната пътничка пристигна със съпруга си и сподели, че за пръв път е идвала в България още в далечната 1981-ва година. Двамата получиха цветя, кошница с плодове, шампанско и изискани сирена, както и традиционния билет с надпис "2-милионен пътник на летище Бургас". На свой ред гостите казаха, че посещават страната винаги с радост заради хората и слънцето. След това бяха отведени с луксозна лимузина до Слънчев бряг, където ще останат на двуседмична почивка.

Гудрун и съпругът й ще бъдат ВИП пътници и при заминаването си от България, тъй като по традиция летище Бургас предоставя на юбилейния си пътник и специален ваучер за ВИП обслужване.

Летище Бургас посреща двумилионния си пътник за 2012 г. с две седмици по-рано от миналата година. И тази година през летните месеци аеропорта остава най-динамичното летище в България. Само за юни, летище Бургас е обслужило над 430 хиляди пътници, а през юли броят на преминалите през аеропорта туристи надхвърля 705 хиляди.

Най-много туристи за ден са обслужени на 3 август, когато са регистрирани 34 829 пътници за 210 полета. Най-много пътници за час на летище Бургас са обслужени в 19 ч. на 13 юли - 3630.

Подкрепи Economic.bg