Летище София отбелязва ръст на товарите през април

За разлика от товарите, броят на обслужените пътници на летището през април е намалял

80 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Летище София отбелязва 20% ръст на годишна база на обработените товари и пощенски пратки през април. В сравнение с миналата година общият обем на товарите е 1537 т. Спрямо миналогодишните 1282 т. , отчитат от аеропорта. Положителните резултати се дължат на увеличението от 33 % при интегрираните карго превозвачи и 8% ръст на товарите, превозени по редовни и международни линии.

За разлика от товарите, броят на обслужените пътници през април е намалял на 277 хил. души, а през април миналата година е бил 291 хил. души. Причината за спада е преустановените от началото на 2013 г. полети на авиокомпаниите Aerosvit и NIKI.

Най-висок ръст на превозените пътници спрямо април миналата година отчита британската компания easyJet, която пусна полети по  две нови линии – Лондон- Станстед и Берлин-Шьонефелд. Ръст на превозените пътници се наблюдава и при Turkish Airlines, Qatar Airways, Alitalia, Air Malta и Tarom.

През летния сезон Летище София има включени в разписанието си 43 директни линии до останалите европейски столици и големи международни летища.

Коментари: 0