Липсата на добавки показва, че наистина нямаме пари

Липсата на електронно правителство запазва корупцията

Автор: Атанас Христов

Щом няма коледни добавки за пенсионерите означава, че няма никакви пари в бюджета. Това коментира във "Факторът Кошлуков" по TV7 лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев. "Аз не познавам политик, който да даде пари, ако ги има, особено преди избори. Щом няма коледни добавки ситуацията с финансите е много сериозна. "Окършили сме я много", каза синдикалният лидер. Учудването му е защо няма пари. "Природно бедствие, чужда агресия и вътрешни фактори са трите неща, които могат да съсипят една държава - неща, които не са се случили", добави Константин Тренчев.

"Подкрепяме политиката на Симеон Дянков за макроикономическа стабилност и за поддържане на ниска задлъжнялост при ниски данъци. Не харесваме обаче извличането на печалба от бизнеса с поръчково законодателство - транспорт, млекопреработване, охранителен бизнес... Много често законодателството се прави, за да облагодетелства малко на брой големи компании. Не се прави нищо за малкия и среден бизнес", добави председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев. Той е убеден, че липсата на електронно правителство е основната причина корупционния индекс в България да не се понижава.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов обясни, че амбицията за следващата година е да бъдат разкрити над 130 хил. работни места. "През тази година 70 хил. души са били заети по различните мерки на Оперативна програма "Човешки ресурси", добави Младенов, който беше включен преди да започне дискусията между работодателя и синдиката. Константин Тренчев каза, че изнесените числа са верни, но според него Тотю Младенов не казва много други важни неща. "Това са временни мерки за заетостта", категоричен е Константин Тренчев.

"Категорично не подкрепям политиката на Симеон Дянков. "Ето тъпотията с лихвите", даде пример синдикалният лидер.

Коментари: 0