Лутането на американските борси

Трейдърите този път успяха да видят позитивните новини

Американските индекси се движат с минимални изменения след 4-дневното рали на Standard & Poors 500 (S&P 500), тъй като загрижеността на инвеститорите от влошаване на дълговата криза в Европа надделя над добрите макроикономически данни от САЩ, предаде Bloomberg.

S&P 500 се повиши с по-малко от 0,1% до 1402,68 пункта, като за последните четири дни измерителят е добавил 2,7% към стойността си. Бенчмаркът Dow Jones Industrial Average от своя страна загуби 0,1% до 13161,71 базисни точки. Технологичният Nasdaq Composite добави 0,2% и достигна 3016,55 пункта.

Книжата на Monster Beverage Corp. се сринаха с 8,3%, след като данните за продажби и печалба последваха предварителните очаквания. Cisco Systems Inc. поведе сините чипове напред, след като книжата на технологичния гигант скочиха с 2,5%.

"Успяхме да видим позитивните новини", коментира Уейн Лин, мениджър в базираната в Балтимор Legg Mason Inc. Според Лин обаче хората са наясно с рисковете. Рисковете в Европа все още съществуват, коментира анализаторът.

В началото на сесията настроенията на Wall Street бяха помрачени от изказване на Отмар Исинг, един от архитектите на еврото. Според Исинг е твърде погрешно да се очаква, че Европейската централна банка ще купува държавни ценни книжа, за да облекчи дълговата криза в Европа.

Коментари: 0