Манджуков вещае крах, ако КТБ не отвори

Тя била единствената банка, която обслужва оръжейните предприятия

Манджуков вещае крах, ако КТБ не отвори

Ще последва сериозен крах, ако Корпоративна търговска банка (КТБ) не заработи. Това прогнозира бизнесменът Петър Манджуков пред bTV. 

От думите му стана ясно, че заради бездействието на БНБ бизнесът с оръжие у нас е под заплаха. Манджуков предупреди, че фирмите от бранша могат да останат без нови договори, тъй като партньорите им са стреснати от кризата. Той добави, че 30 000 семейства са свързани с този бизнес, а КТБ АД е единствената банка, която обслужва военните предприятия.

Бизнесменът беше и категоричен, че д финансовата институция не е поредната пирамида. "Общини, болници и министерства държат парите си в тази банка. Каква пирамида?! Това е безотговорно. КТБ с агресивната си политика финансира редица покупки. 30% участие в банката има Оманският фонд и 10% ВТБ. Тези хора биха ли инвестирали в пирамида?", попита той. 

Манджуков допълни, че подкрепят твърденията на Иван Костов, че в казуса с КТБ АД има външна  намеса. 

 "Пуснаха се няколко писания и пред КТБ се извиха опашки. След това имаше агресия спрямо ПИБ. БНБ реагира своевременно и няма проблем с тази банка. И въпросът е защо държавата не направи същото с КТБ, защо не помогна?”, попита той.

Бизнесменът беше категоричен, че БНБ дължи редица отговори на хората и вложителите.

Коментари: 0