Манекени в лондонски магазини дават информация за дрехите

Бийкън технологията излъчва данни, програмирани от търговеца чрез специален интернет портал

Манекени в лондонски магазини дават информация за дрехите
3944 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Високотехнологични манекени излъчват информация за дрехите, които показват, към смартфоните на клиентите. Технологията се използва в няколко лондонски магазина, пише изданието The Telehraph.

Манекените имат електронни предаватели, известни като beacon (бийкън). Те са монтирани в куклите и излъчват данни, програмирани от търговеца чрез специален интернет портал. Потребителите, които се намират в обсег 50 метра и са задействали мобилното приложение, получават автоматични известия.

Информацията включва подробности за дрехите и аксесоарите на витрината, за цената и възможностите за покупка в магазина или онлайн, както и линк за пазаруване в интернет. Потребителите получават достъп и до по-детайлни снимки и описания на продуктите, възможност за споделяне с приятели и достъп до допълнителни бонуси и изгодни предложения.

Бийкън технологията вече се използва на обществени места като музеи и галерии за предоставяне на информация за исторически артефакти. За първи път във Великобритания подобно нещо се прави и за търговски обекти.

Онлайн платформата функционира денонощно и дава възможност за постоянна комуникация между търговци и клиенти, дори когато магазините са затворени. Търговците могат да получават информация за пола, местоположението, предпочитанията и онлайн покупките на потребителите. От своя страна клиентите могат да избират дали да споделят информация за себе си чрез настройките за поверителност на мобилното приложение.

Коментари: 0