Марката Lada струва над 1 млрд. долара

Руският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров се надява заводът да увеличи още качеството на продукцията

640 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Марката Lada струва над 1 млрд. долара. Това каза руският министър на индустрията и търговията Денис Мантуров, пише Auto-press

"Само цената на марката надхвърля 1 млрд. долара. Надяваме се да повишим качеството на продукцията, която ще пуска АвтоВАЗ, и съответното увеличение на обемите на производство, запазване числеността на сътрудниците, а според плановете, които хората на марката обявяват, се гарантира не само съхранение на персонала, а и неговото увеличение", заяви Мантуров.

Министърът добави, че сътрудничеството на АвтоВАЗ с Renault-Nissan дава на руския автопроизводител интеграция с елита на световния автопром. За това, че Волжския завод ще бъде управляван от френско-японския алианс съвместно с държавната корпорация Ростехнологии стана известно на 12 декември тази година. Компаниите се договориха за създаване на съвместно предприятие с име Alliance Rostec Auto BV, което ще притежава 74.5% от акциите на АвтоВАЗ.

Малко по-рано Interbrand състави рейтинга Топ 100 на най-скъпите марки, като в него попаднаха едва 12 автомобилни търговски марки. Най-скъпа засега е тази на Toyota - 30.28 млрд. долара, следвана от тези на Mercedes-Benz - 30.097 млрд. долари и BMW с 29.052 млрд. долара. Марката Ferrari е почти четири пъти по-скъпа от тази на Lada. Италианската марка е оценена на в 3.77 млрд. долара.

Подкрепи Economic.bg