Метрото ще ни вози до "Европейския съюз"

Столичният общински съвет преименува три метростанции

Метростанцията на ЦУМ ще се казва „Сердика”, метростанцията на НДК остава НДК, метростанцията при музея „Земята и хората” ще се казва "Европейки съюз" и последната метростанция, което е до магазин „Метро”, ще се казва „Интер Експо Център” – Цариградско шосе. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ Малина Едрева.

Това стана, след като Столичният общински съвет преименува две метростанции на днешното заседание на съвета.

За смяната на имената помоли изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев в писмо до Столична община. Той поиска бързо решение, за да могат да бъдат изработени навреме пластичните версии за имената, както и на записите за системата за оповестяване във влаковете.

Промените предизвикаха коментари сред опозицията. Общинският съветник от "Синята коалиция" Вили Лилков посочи, че по-подходящо би било цялата втора линия да приеме името „Европейски съюз”, тъй като е изградена с европейско финансиране.

Калоян Паргов от БСП пък заяви, че ако ще се следва линията на финансовите заслуги, да се преименува станцията от първата линия в знак на благодарност към Японската банка за отпуснатия заем, с който започна строителството на метрото от станция "Сердика" към "Младост".

Георги Кадиев предложи отлагането на доклада, но мнозинството го отхвърли.

 

Коментари: 0