Microsoft слива Skype c Outlook

Реализацията на Skype в пощенската услуга напомня интегрираната система за обединени корпоративни комуникации Lync

168 ~ 1 мин. четене

Американската технологична корпорация Microsoft започна тестване на опция за провеждане на разговори по Skype директно през пощата Outlook.com, благодарение на която последната трябва да се превърне универсален инструмент за комуникация, съобщава Kaldata. Така потребителите ще могат да общуват в едно приложение чрез електронни писма, мигновени съобщения, гласови и видеоразговори.

„Към днешна дата подготвителната работа е завършена, започват тестовете. Възможността за използване на Skype в Outlook.com от днес е достъпна за жителите на Великобритания, в рамките на една седмица тя ще се появи и за живеещите в Германия и САЩ, а в близките месеци ще бъде достъпна и за всички потребители на Outlook.com по целия свят“, oповести американската компания в своя рускоезичен блог.

Реализацията на Skype в пощенската услуга напомня интегрираната система за обединени корпоративни комуникации Lync. Преглеждайки кореспонденцията, срещите си в календара или контактите в адресната книга, потребителят вижда не само изображение на адресатите, но и техния статус в Skype, като чрез поставяне на курсора на мишката върху изображението може да избере желания от него вариант на комуникация – електронна поща, мигновени съобщения, както и гласов или видеоразговор.

Подкрепи Economic.bg