Мобилните оператори готови за диалог с КЗП

Компаниите считат, че ще бъде намерено решение преди приключване на съдебните процедури

Мобилните оператори готови за диалог с КЗП

Мобилните оператори изразиха готовност за диалог с Комисията за защита на потребителите (КЗП), по повод днешното съобщение на регулатора, че започват колективни дела срещу тях за използването на неравноправни клаузи.

Мобилтел изтъква, че вече са направени редица промени в условията на договорите, отразяващи направените от институцията забележки. От компанията са готови да продължат диалога до достигане на решение за защита на потребителите.

В становището си, от Глобул подчертават, че са в непрекъснат диалог с Комисията и заявяват убеждението си, че ще се стигне до взаимно приемливо решение преди приключването на самите съдебни процедури.

От Виваком пък са поели инициативата и са внесли конкретни предложения за изменения във визираните от регулатора клаузи. Според оператора, те отчитат интересите на потребителите и правото им на свободен избор.

От КЗП обявиха, че са били отправени множество бележки и препоръки, които, според регулатора, не са отразени и това е довело до завеждането на колективни искове. Целта на тази стъпка е прогласяването на въпросните клаузи за нищожни.

Коментари: 0