Мостът Видин - Калафат отваря врати в Деня на Европа

Представен беше нов компютърен томограф, един от най-съвременните медицински апарати в Северозападна България

3968 ~ 1 мин. четене

Мостът при Видин - Калафат ще бъде открит за Деня на Европа - 9 май. Това съобщи във Видин министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от БТА. Предстоят разговори с еврокомисаря Йоханес Хаан и председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, за да потвърдят датата на откриването на обекта, каза Борисов.

В момента се водят преговори за изграждане на звеното за управление на Дунав мост 2. Решено е, че то ще бъде във Видин, но се уточняват и проблемите по изграждане на инфраструктурата на съпътстващите институции, каза транспортният министър Ивайло Московски.

По-рано днес премиерът заедно с министъра на културата Вежди Рашидов, Ивайло Московски и министъра на здравеопазването Десислава Атанасова откриха реновирания музей "Кръстата казарма" във Видин. Сградата не е ремонтирана от 1965 г. Средствата за ремонта са 1.51 млн. лв.

Борисов посети и МБАЛ "Св. Петка" във Видин. Там бе представен новият компютърен томограф, който е един от най-съвременните медицински апарати в Северозападна България. Средствата от 1 млн. лв. за неговото закупуване и за още медицинска апаратура за видинската болница са осигурени от Министерство на здравеопазването.

Подкрепи Economic.bg