НИМ без вход в Деня на Българската армия

Първите десет посетители на музея ще получат подаръци

Автор: Божидара Иванова

На 6 май Гергьовден и Ден на храбростта и Българската армия вратите на Националния исторически музей (НИМ) ще бъдат широко и свободно отворени за посетители от 9.30 до 18.00 часа. Това съобщи директорът на музея Божидар Димитров, цитиран от Kmeta.bg.

"НИМ отваря вратите си празнично и свободно за посещение на любителите на историята за трети път. За голяма част от българите разходът от 10 лв. за билет и придвижването до музея е много голям, затова решихме да им го спестим", отбелязва той.

Първите десет посетители на музея ще получат подаръци - по екземпляр от книгите "Българската християнска цивилизация" и "Войните на България за национално обединение 1885, 1912-1913, 1915-1918 г." на Божидар Димитров, както и автограф от него. Само в този ден цените на голяма част от книгите на историческа тематика, които се продават в НИМ, ще бъдат намалени наполовина.

"Пожелавам на Българската армия, или на това което е останало от нея, зорко да бди и да опази териториалната цялост и независимостта на страната", заяви директорът на музея по повод днешния празник.

Коментари: 0