Над 500 секции в чужбина за предстоящите избори

Очаква се 250 хил. българи да дадат вота си зад граница

Над 500 секции в чужбина за предстоящите избори

Над 500 секции в чужбина за предстоящите парламентарни избори очакват от временните съвети на българите в чужбина. Tова обяви Димитър Иванов, глобален координатор на съветите пред БНР, който добави, че се очаква 250 хил. българи да дадат вота си зад граница.

Голяма част от българите в чужбина най-после ще има физическа възможност да упражни правото си на глас. В САЩ има над 40 секции сега. Напр. в големия мегаполис Ню Йорк ще има няколко секции, посочи Иванов.

Екипът е от над 100 души, които работят по организацията. Целта е да не се харчат пари на българската държава, а да се намерят безплатни помещения или с много евтин наем. Нашето желание е дори представителят на МВнР да бъде упълномощен, за да не се харчи нито един лев за провеждането на изборите, коментира още Иванов.

До днес българите, които живеят извън страната и искат да гласуват на предстоящите избори трябва да заявят това, за да бъде открита секция за гласуване. Организациите на българските граждани могат да направят предложения до дипломатическите мисии за местоположението на секциите.

Коментари: 0