Найденов спира приватизацията на военното издателство

Военният министър е освободил е директора на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело"

Снимка: БГНЕС

212 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на отбраната Ангел Найденов ще спре приватизацията на сградата на военното издателство като структура на Министерство на отбраната (МО). Обещанието даде самият Найденов в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7.

От думите на военния министър стана ясно, че целта е да се проучи какво е довело до несъстоятелността на военното издателство и чии апетити са свързани с имота, голяма част от който е на военното министерство.

Ангел Найденов разясни и какви са първите му стъпки във военното ведомство. Освободил е директора на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" заради субективизъм при обществените поръчки и тенденциозни кадрови. Найденов твърди, че е видял висока степен на одобрение за това си действие във форумите.

В Сливен е спрял преобразуването на военната болница в търговско дружество. Ангел Найденов не пропусна да коментира и проверката за ползването на военни въздухоплавателни средства и подчерта отново, че не е намерил нормативен документ, който да разрешава те да обслужват протоколни цели.

Коментари: 0