Напусна един от мениджърите в Microsoft

IT директорът Тони Скот ще се фокусира върху лични проекти

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Главният директор "Информационни технологии" (CIO) в Microsoft Тони Скот напуска поста си в компанията. Първоначално информацията за напускането беше обявена от GeekWire, а в последствие информацията беше потвърдена в LinkedIn профила на Скот, където е отбелязано, че вече е "former CIO at Microsoft".

В последствие от Microsoft обявиха официално, че Тони Скот напуска компанията, за да се фокусира върху лични проекти. "Докато беше в Microsoft, Тони беше силен IT лидер. Благодарим му за приноса  и му пожелаваме всичко най-добро", се казва в съобщението на технологичната компания.

Скот беше нает през януари 2008 г. Той зае мястото на Стюард Скот, който беше уволнен през ноември 2007 г. заради нарушаване на фирмената политика. Задълженията на Скот ще бъдат поети от неговия заместник - Джим Дюбоа.

Тони Скот има дългогодишен опит в IT сферата. Преди да се присъедини към екипа на Microsoft, той е работил в големи компании като General Motors и Bristol-Meyers Squibb. Изпълнявал е и длъжността главен информационен директор в Disney.

Подкрепи Economic.bg