Nike изтегли от пазара фланелките „Бостънско клане“

Спортните фланелки са в продажба от далечната 1978 г., когато са пуснати по повод на поредното поражение на бейзболния отбор Бостън Ред Сокс

240 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Щатската корпорация за спортна екикипировка Nike Inc. обяви, че изтегля от пазара фланелките с бял окървавен надпис „Бостънско клане“ (Boston Massacre), предаде ESPN. Причината е терористичният акт от 14 април, съпътстващ финала на Международния маратон в американския град Бостън.

Спортните фланелки са в продажба от далечната 1978 г., когато са пуснати по повод на поредното поражение на бейзболния отбор Бостън Ред Сокс, загубил четири поредни финални серии от Ню Йорк Янкис.

„Проведохме операцията в максимално кратки срокове и смятаме, че цялата продукция е напълно изтеглена от пазара“, заяви пред журналисти говорителят на компанията Мери Ремуци.

Атентатът в Бостън окървави традиционния годишен маратон в столицата на американския щат Масачузетс. Малко преди 22:00 часа българско време силни експлозии в центъра на града взеха 3 жертви, а над 180 човека бяха тежко ранени.

Маратонът на Бостън се провежда на третия понеделник от април всяка година и събира хиляди привърженици на бягането. Организаторите на състезанието съобщиха, че в тазгодишното състезание са се записали 27 хил. души от 96 страни. Маратонът е започнал в 10:00 часа местно време, а 5 часа по-късно са настъпили взривовете

Подкрепи Economic.bg