Николас Мадуро гони CNN от Венецуела

Телевизията иска да покаже на света, че във Венецуела има гражданска война, а в действителност тук хората работят, учат и градят своята родина, аргументира се президентът

3659 ~ 1 мин. четене

Президентът на Венецуела Николас Мадуро възложи на министъра на комуникациите Делси Родригес да уведоми CNN за възможността да бъде прекратена дейността на телевизионния канал в страната. Съобщението идва на фона на напрежението и антиправителствените протести в страната, които са отразявани активно от телевизията.

"CNN иска да покаже на света, че във Венецуела има гражданска война, а в действителност тук хората работят, учат и градят своята родина", обяви Мадуро, цитиран от местни медии.

По думите на президента, става въпрос за възможно пълно спиране на работата на телевизията в страната. "Стига с тази пропагандна война, аз не приемам такава пропаганда срещу Венецуела. Ако те не се поправят, ще си тръгнат от Венецуела", предупреди Мадуро.

По-рано венецуелският президент се закани да бъде спряно излъчването в страната на колумбийския канал NTN24 и обвини в манипулации агенция Франс прес.

Междувременно американската поп икона Мадона отправи критики към президента на Венецуела. Певицата обвинява правителството във "фашизъм" заради начина, по който се справя с протестите в страната.

В своя публикация със снимка на Мадуро в Инстаграм, Мадона обвинява венецуелския лидер в нарушения на правата на човека. Певицата осъжда и поведението на властите в Русия и Украйна.

Подкрепи Economic.bg