Nokia пуска 41-мегапикселовия Lumia 1020 през юли

Продажбите на смартфона ще започнат в САЩ, а по късно ще бъде достъпен в Китай и другите европейски пазари

Автор: Божидара Иванова

Финландската технологична компания Nokia пуска най-новото си предложение Lumia 1020 през юли. Продажбите на модела ще започнат в САЩ, а малко по-късно устройството ще бъде достъпно в Китай и основните европейски пазари. 41-мегапикселовият смартфон притежава функция за двойно улавяне  и осигурява безкрайни възможности за редактиране на снимките с висока резолюция, но създава и такива, които могат да се споделят в социалните мрежи чрез Windows Phone 8.

Lumia 1020 се отличава със Zeiss оптика с шест прецизни лещи, както и оптична стабилизация на изображението, която осигурява кристалночисти изображения, дори и в условия на ниска осветеност. Устройството позволява на хората да откриват повече детайли, отколкото човешкото око може да види. Иновативната технология PureView позволява заснемане на едни от най-ярките и ясни изображения, които могат да предложат днешните цифрови апарати. Благодарение на функцията Nokia Rich Recording могат да се заснемат ясни клипове със стерео звук  дори и по време на най-шумните концерти.

"Искаме да отведем хората на пътешествие, на което те да снимат, записват и споделят своя живот", каза президентът и главния изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп, като добави, че  "Nokia Lumia 1020 ще даде нов смисъл на снимките и ще продължи да укрепва водещата позиция на Nokia при фотографските технологии."

Nokia ще предлага и ексклузивен вариант на устройството с Telefonica на избрани европейски и латиноамерикански пазари. Nokia Lumia 1020 ще се предлага в жълт, бял и черен цвят.

Коментари: 0