Nokia пуска новите модели Lumia през ноември

Финландската компания ще започне продажби първо в по-големите европейски държави

3653 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Финландският производител на мобилни телефони - Nokia ще започне продажбата на новите си модели  Lumia 920 и по-малкия Lumia 820 през ноември. Информацията е на CNBC, като се позовава на свои източници от някои от големите мобилни оператори. Телефоните са с новата операционна система на Microsoft - Windows Phone 8 и трябва да помогнат на Nokia да излезе от кризата.

Според информацията на CNBC първоначално моделите ще бъдат пуснати за продажба в по-големите европейски държави в началото на ноември. В източна Европа ще дойдат през втората половина на ноември.

Говорителят на Nokia е отказал коментар по темата.

Двата модела бяха представени официално тази седмица. Те са с последни иновации в технологията PureView и навигацията, както и с безжично зареждане.

Nokia ще си партнира с Virgin Atlantic за поставяне на безжични станции за зареждане на лондонското летище Хийтроу и в Clubhouse Lounge на летище JFK. Coffee Bean & Tea Leaf също ще предлага безжични съоръжения за зареждане в кафенетата си. Това са само едни от първите партньорства, който Nokia възнамерява да подпише за да осигури безжични начини за зареждане извън дома и офиса.

Устройствата са способни да синхронизират съдържание между смартфони с Windows Phone 8, персонални компютри базирани на Windows 8, таблети или Xbox конзоли. Това означава, че файлове, музика, снимки и видео могат да бъдат достъпни по всички възможни начини. В платформата са вградени също браузър Internet Explorer 10 и Microsoft Office приложения.

Подкрепи Economic.bg