Нова разпродажба на активи в ОЦК

Имущество за 5 млн. лв. намери нов собственик

136 ~ 1 мин. четене

Разпродажбата на активи на закъсалия "Оловно-цинков комплекс" АД Кърджали продължава. Росен Сираков - частният съдебен изпълнител на изпадналия в немилост комбинат е продал движимо и недвижимо имущество за около 5 млн. лв. Нов собственик имат пречиствателната станция, 35 сгради и движими вещи.

Трима кандидати са се явили на търговете - новият собственик на завода "Хармони 2012", "Finance & Consulting" и "Стил Комодитис".

Купувач на пречиствателната станция е "Стил Комодитис", чиято оферта е малко над 1.9 млн. лв. Началната тръжна цена беше 1.5 млн. лв.

Останалото обявено на търга движимо и недвижимо имущество е продадено на "Хармони 2012". Фирмата спечели с оферта за почти 1.5 млн. лв. Движимите вещи са продадени за около 1.4 млн. лева.

"Хармони 2012" спечели търга за ОЦК на 14 септември, като предложи 8.6 млн. лв. Търгът беше проведен след иск на Първа инвестиционна банка (ПИБ), която е най-големият кредитор на "ОЦК Кърджали". В средата на август Росен Сираков от Кърджали обяви за продажба част от производствената база на комбината. Още през юли ПИБ започна предлагането на активи на завода в Кърджали, с цел да събере дължимите от собственика му Валентин Захариев суми.

Подкрепи Economic.bg