Новият iPhone идва през август

Заедно с новия iPhone 5S Apple ще пусне и евтина версия с корпус от пластмаса и стъкло.

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Новият смартфон на Apple - iPhone 5S, ще излезе на пазара през август тази година, съобщава Business Insider. Твърдението е на Рене Ричи от портала iMore.

Според анализатора iPhone 5S ще използва процесор Apple A7, „умна” светкавица Smart Flash с бели и жълти светодиоди, която осигури по-високо качество на изображението, скенер на пръстови отпечатъци и по-мощна батерия. Заедно с новия модел Apple ще пусне и евтина версия с корпус от пластмаса и стъкло.

Евтиният модел ще има по-слаби характеристики и освен това ще е по-тежък от iPhone 5S. Ричи твърди, че бюджетният iPhone ще поддържа LTE, тъй като добавянето на 4G технологията не оскъпява съществено устройството, а същевременно дава сериозно предимство. 

От Аррle засега отричат слуховете за евтин iPhone с обяснението, че и в момента компанията предлага достъпни смартфони като iPhone 4S и iPhone 4. Мнозина анализатори обаче съветват Apple да пусне бюджетен модел, за да осигури растеж на продажбите си, които започнаха да изостават на фона на основия конкурент на компанията – южнокорейския гигант Samsung.

 

Подкрепи Economic.bg