Нужни са още 12 млн. лв. за пострадалите в Перник

Пострадали заплашиха, че ще съдят държавата в Страсбург

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Пострадалите след земетресението на 22 май 2012 г. в Перник се нуждаят от още 12 млн. лв., за да възстановят частичните разрушения по домовете си. Това стана ясно от интервю на кмета на Перник Росица Янакиева пред TV7.

"Към момента са отпуснати общо малко над 13 млн. лв., което е почти половината от нужните 25 млн. лв. за поправяне на щетите. В бюджета на държавата все ще се намерят 10-12 млн. лв., с които да се помогне на хората да си поправят къщите", изрази надежда Росица Янакиева.

След вчерашната й среща с министъра на вътрешните работи и председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет Цветлин Йовчев стана ясно, че държавата ще отпусне допълнително над 400 хил. лв. за пострадалите.

Пострадали от Перник и околните населени места обаче са категорични, че парите няма да стигнат за подпомагане на всички. Някои от тях заплашиха, че ще съдят България в Страсбург. "Натрупана е много болка в пострадалите и те реагират емоционално", коментира Росица Янакиева.

Подкрепи Economic.bg