Обама обяви нови санкции срещу Русия

Санкциите са насочени срещу "ключови за руската икономика сектори"

Обама обяви нови санкции срещу Русия
152 ~ 1 мин. четене

Американският президент Барак Обама обяви нови санкции срещу Русия, засягащи секторите енергетика, финанси и отбрана, предадоха световните медии.

 В своя реч в Белия дом той обясни, че САЩ ще спрат износа на определени стоки и технологии за руския енергиен сектор. Също така ще разширят санкциите, включвайки нови руски банки и отбранителни компании и официално спират заемите за износ, предоставяни на Русия, както и финансирането на проекти за икономическото й развитие.

Причината е подкрепата на Русия за бунтовниците в Източна Украйна. „Ако Русия продължава по сегашния си път, цената за Русия ще продължи да нараства“, категоричен е американският държавен глава.

САЩ наложиха санкции на руската банка ВТБ, Банката на Москва, Руската земеделска банка, както и на Обединената корабостроителна корпорация, съобщи по-рано американското финансово министерство.

„Руските действия в Украйна и санкциите, които вече наложихме, отслабиха допълнително вече слабата руска икономика“, заяви Обама. По думите му големите санкции, които САЩ обявява днес ще продължат да засилват натиска върху Русия, тъй като страната се изолира от международната общност, „което е десетилетия назад след десетилетия на реален прогрес“, подчерта Обама.Подкрепи Economic.bg