Облагане на печалбите от хазарт и борсата не се обсъжда

Според зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси Димитър Главчев това е "малко прекалено"

140 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Облагане на печалбите от хазартните игри и фондовата борса не са обсъждани в кабинета. Това каза в ефира на Дарик радио зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси Димитър Главчев. Той допълни, че лично според него "това би било малко прекалено".

По думите на Главчев управляващата партия не е дискутирала също така облагането на доходите от ренти, както и практиката да се признават разходите за лихви по кредити на физически лица.

Управляващите не са обсъждали и премахването на плоския данък, който беше въведен от Тройната коалиция с мотива, че така ще се привлекат повече чужди инвеститори.

Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че се обмисля въвеждането на данъчно облагане на печалбите от хазартните игри и от фондовата борса. Такова предложение обаче не фигурираше в промените на данъчното законодателство, които бяха обсъждани от кабинета.

Единствената възможност да се стигне до въвеждането на тези данъци е те да бъдат предложени между първо и второ четене на нормативната уредба в парламента, като така няма да бъдат обсъждани от тристранния съвет.

Подкрепи Economic.bg