Обсъждат зеленото банкиране в Пловдив

Акцент ще са иновативните подходи срещу кризата

6578 ~ 2 мин. четене

Новите идеи в сферата на зеленото банкиране ще бъдат обсъдени в рамките на Международния технически панаир в Пловдив. Акцент на форума, който започва на 27 септември, ще са иновативните подходи срещу кризата.

Ще бъдат обсъждани различни алтернативни форми на финансиране - кооперации, демократични и етични банки, които могат да дадат тласък на бизнеса в условията на кризата.

Форумът е част от съпътстващата програма на тазгодишния Есенен панаир, който ще се проведе от 24 до 29 септември. Тя включва и Дните на зелената енергия (26 - 28. 09), посветени на зелената икономика и енергийната ефективност. Една от инициативите е насочена към потребителите. По време на панаира те ще могат да получат безплатни консултации как да вземат безвъзмездна финансова помощ за саниране на жилищни сгради по програмата „Енергийно обновяване на българските домове”. Съветите ще се дават от експерти на Асоциация на българските енергийни агенции и клъстер „Зелена синергия“. 

В Международния технически панаир вече се включиха и две банки, които ще предлагат финансови продукти за бизнеса и гражданите. 

Изложители от близо 40 държави ще се представят на ЕСЕН 2012. Като най-силни се очертават изложбите „Машиностроене”, „Енеко” (за енергетика и екология), „Акватех” (за технолигии и управление на водите) и „Елтех” (за електроника и електротехника). В програмата са включени още изложенията „Аутотех” (за транспорт и автосервизно оборудване), „Инфотех” (за информационни технологии), „Стройтех” (за строителни материали, машини и технологии), „Интермин експо” (за минна промишленост), „Химия” и „Автомобилен салон Пловдив”.

Очаква се около 100 000 гости от страната и чужбина да посетят деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е най-големият в Югоизточна Европа.

Подкрепи Economic.bg