Обявиха България за лидер на Балканите в СПА туризма

Изложението World SPA&Wellnes Awards 2014 Balkans в Лондон бе посетено от министър Ботев

312 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

На тазгодишното изложение за промоция на уелнес и СПА дестинации и професионални козметични продукти и терапии World SPA&Wellnes Awards 2014 Balkans в Лондон, България бе обвена за лидер на Балканите в предлагането на СПА процедури и производството на продукти за тях, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Изложението бе посетено от зам.-министъра на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев. "България може да завоюва сериозна пазарна ниша на база естествените продукти от натурални съставки", каза зам.-министър Ботев. По думите му трябва сериозно да се обмисли възможността за участие на страната ни с национален щанд на следващото издание на Professional Beauty.

"Страната ни има всички предпоставки да бъде световен лидер на базата на розовото масло и продуктите от маслодайна роза. През последните три години България е водеща и в производството на лавандулово масло като изпреварва дори Франция", допълни още министърът.

Ботев отбеляза, че развитието на сектора на производство на продукти може да се обвърже със СПА и уелнес туризма на основата на минерални извори, които имат най-голям потенциал за развитие на туризма в България.

Подкрепи Economic.bg