Офиси в централата на СДС

Те са на реститути, които след 10-годишна съдебна битка си върнаха част от партера на синята централа

Няколко частни офиса ще отворят врати за новия политически сезон в централата на СДС. На "Раковски" 134 тече трескав ремонт, който е почти на приключване. Офисите са на реститутите Анета Ковачева, Лиляна Нойкова и Паоло Джулини, които след 10-годишна съдебна битка си върнаха част от партера на синята централа. Те взимат залата за пресконференции и тоалетната. Делото бе спечелено на 3 декември 2010 г.

Реститутите са наследници на генерала от пехотата Стилиян Ковачев. През юни 1913 г. той е назначен за военен министър в кабинета на Стоян Денев. Генералът има четирима наследници - три дъщери и един син. Един от реститутите - Паоло Джулини, живее в Италия и е преподавател по криминология, научи вестник "Стандарт".

Шефовете на СДС се надяват за новия сезон ремонтите да са свършили и да не притесняват политиците, които са под наем на "Раковски" 134. "Няма да имаме проблем с влизането, защото можем да стигаме до асансьорите по един коридор и да се движим на горните етажи, където сме настанени", казват от СДС.

Засега не е ясно къде синьото ръководство ще дава пресконференции. Има вариант на втория етаж да се обособи специална стая. Колкото до тоалетната, която също ще стане на офис, сините не са притеснени. Защото на всеки етаж си има такава.

Коментари: 0