"Окупирай" се мести на тротоарите

Активистите на движението намериха тактика да заобиколят забраната на кмета на Ню Йорк да спят в парковтв и сега са пред входа на борсата

Участниците в движението „Окупирай Уолстрийт”, чийто палатков лагер в Манхатън бе премахнат миналия ноември по заповед на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, са решили да сменят тактиката.

Отсега активистите вместо да се настаняват по паркове и площади, започват да провеждат „нощувки” по тротоарите във финансовия център на града – „Уол стрийт”, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Фокус. 

През първата нощ около 70 протестиращи се настаняват в спални чували точно срещу колоните на Нюйоркската фондова борса. А на разсъмване „окупиращите” започват да раздават на бързащите за работа брокери листовки.

Главният лозунг – „Ние сме 99%” – отразява недоволството от това, че „лъвският пай” от националните богатства се контролират от 1% от американското население. 

„Организирането на окупации в паркове и площади е сложно. Заради това решихме да сменим тактиката – отсега ще организираме ежедневни нощувки в района на Уолстрийт”, обявиха демонстрантите.

Законът не забранява на протестиращите да спят по тротоарите, ако не заемат повече от половината от него и не пречат на входовете на сградите. 

Коментари: 0