Опозицията в Украйна не намери време за полския премиер

Кличко, Яценюк и Тягнибок не можаха да се съберат навреме на едни място и Доналд Туск отиде в Молдова

Кишинев пак печели от хаоса в Киев:

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Лидерите на украинската опозиция отказват срещи с протестиращите и международни журналисти, както и със световни лидери. Причината за това е високата им популярност, която ги кара да се държат като управляващи и да избягват срещи с народа, вместо да обсъждат предстоящи действия спрямо правителството и президента на Украйна Виктор Янукович, убеди се пратеникът на Economic.bg в Киев.

Премиерът на Полша Доналд Туск не успя да се свърже с украинската опозиция, тъй като Витлаий Кличко (УДАР), Арсений Яценюк (Баткивщина) и Олег Тягнибок не намериха време да се съберат на едно място.

Украинските медии съобщават, че видеоконференцията, насрочена за вчера вечер, беше отменена като по това време само един от опозоционните лидери се появи на публично място - Олег Тягнибок. Той излезе с реч на сцената на #Maйдан на "Майдан Незалежности" и даде кратко ексклузивно интервю само за Economic.bg (Очаквайте интервюто в сайта ни). Къде са се намирали Виталий Кличко и Арсений Яценюк пресслужбите им отказват да кажат, твърдейки, че "и самите те не знаят".

След като видя, че украинските опозиционни лидери нямат време за него, Доналд Туск замина тази сутрин за официално посещение в Молдова. Според украинската новинарска телевизия "112 Канал" полският премиер и в Кишинев ще обсъжда проблемите в Киев с молдовския си колега Юрие Лянкъ, който за разлика от украинските лидери успя да асоциира страната в Европейския съюз (ЕС).

Подкрепи Economic.bg