Орешарски участва в конференция на КНСБ

"Заплащането на труда в България" е темата на мероприятието

Автор: Economic.bg

Министър-председателят Пламен Орешарски ще участва в Националната тристранна конференция на тема “Заплащането на труда в България“, която се организира от КНСБ.

Мероприятието ще се проведе от 11.00 часа в „София хотел Балкан“, съобщиха от правителствената информационна служба. Конференцията се организира по повод приближаващия Ден на труда и на международната работническа солидарност и официален празник на КНСБ.

На конференцията КНСБ ще представи своето виждане относно принципите и подходите за усъвършенстване на заплащането на труда, предложенията си за законодателни промени по заплащането на труда, както и договорни механизми на браншово и фирмено ниво.

Конференцията ще открие президентът на КНСБ Пламен Димитров. В събитието ще участват представители на Народното събрание, на правителството, начело с министър-председателя на Република България Пламен Орешарски, председатели на национално представителни работодателски организации, на КТ „Подкрепа”, представители на конгресното ръководство на КНСБ, както и председатели на ключови федерации – основни членове на КНСБ, от бюджетния и реалния сектор.

Коментари: 0