Основният спонсор на ЦСКА се оттегля от клуба

GLOBUL няма да поднови договора си с 31-кратните шампиони на България

84 ~ 2 мин. четене

Основният спонсор на ЦСКА GLOBUL обяви, че няма да поднови договора си с 31-кратните шампиони на България, а досегашният контракт между двете страни изтича през септември.

"GLOBUL няма да поднови споразумението си за партньорство с ПФК ЦСКА след изтичането на настоящия договор за спонсорство на клуба в началото на септември. GLOBUL благодари на ръководството, играчите и привържениците на ЦСКА за успешното сътрудничество и пожелава на най-титулования български футболен клуб още успехи, както в България, така и в европейските клубни турнири", казват от компанията. GLOBUL бе спонсор на ПФК ЦСКА от септември 2009 година.

От GLOBUL обясниха за Economic.bg, че никога не са разкривали каква е стойността на спонсорския договор, тъй като параметрите му са търговска тайна.

"Специално контрактът с GLOBUL е направен непрофесионално от наша страна. Не знам кой го е мислил, но съгласете се, 1 милион лева годишно, от които 800 000 лева включени разговори, е несериозно. Не може ЦСКА реално да получава 200 000 лева от генералния си спонсор", сподели бившия изпълнителен директор на клуба Георги Илиев-Майкъла през месец март.

"Ще разговарям с хората от GLOBUL за съвсем нови условия. Ако не, ще търсим други варианти", каза тогава той.

Според „Червените” причината за прекратяването на сътрудничеството се дължи на факта, че договорът за спонсорство облагодетелства повече „Титан”, отколкото ПФК ЦСКА ЕАД. В момента новото ръководство на Армейците преговори за нов генерален спонсор с една английска и две български фирми, става ясно от изявление, публикувано на клубния сайт.

"Както е известно бившите собственици на клуба подписаха договор за спонсорство между една от фирмите си и мобилния оператор Глобул. Съгласно този договор 800 хиляди лева са предоставени под формата на телефонни разговори за служителите на ЦСКА и фирмите на Титан, и до 200 хиляди лева като спонсорство.

Естествено този договор не може да бъде продължен, тъй като облагодетелства повече "Титан", отколкото ПФК ЦСКА ЕАД. При така създадените обстоятелства, Клубът води преговори за нов генерален спонсор с една английска и две български фирми. Изискванията на ръководството отговарят изцяло на историческите постижения, както и на целите, които си е поставил ЦСКА".

Подкрепи Economic.bg