От ГЕРБ подозират политическа репресия във Варна

"ОД МВР Варна е искало да получи пълен списък с членовете на партията", заяви Цецка Цачева

88 ~ 2 мин. четене

От ГЕРБ алармираха за безпрецедентно писмо до областния координатор на партията във Варна Иван Портних, в което от Областната дирекция на МВР искат да им бъде предоставен списък на всички новопостъпили членове на партията в областта от началото на годината до 30 юни 2013 г. В писмото не се посочват мотиви и причини, споменато е само, че става въпрос за прокурорска проверка.

"Ние ще информираме европейските институции за искането на ОД МВР Варна да получи пълен списък с членовете на партията", заяви Цецка Цачева.  

"Няма да оставим този случай без пояснения от страна на министъра на вътрешните работи. В първите дни на есенната сесия на парламента ще отправим питане към министър Йовчев - известно ли му е за това искане, има ли той отношение към това искане и с негово знание ли е отправено това скандално искане", добави Цачева.

„За нас е налице заплаха за политическите права на всички членове, новоприети в структурата ни в област Варна. Случаят е толкова особен, че той не може да остане само в рамките на политическата ситуация в страната - чрез нашите членове на Европейския парламент ще бъде отнесен към съответните институции. След като не знаем отговора на вътрешния министър по случая, не е възможно да отнесем случая към главния прокурор", допълни тя.

Освен това стана ясно, че от партията ще излъчат свои представители в комисиите. "Парламентарната група на ГЕРБ ще излъчи свои представители в постоянните парламентарни комисии", заяви Цецка Цачева на пресконференция на партията в София. За участие в ръководството на парламента или евентуален вот на недоверие, колегите на Бойко Борисов ще информират след около седмица.

"По този начин виждаме ролята си на единствена действаща опозиция в състава на 42-рото Народно събрание", заяви още Цачева. Все още обаче не се знае дали ГЕРБ ще предложат заместник-председател на парламента.

Подкрепи Economic.bg