Открива се българо-румънски бизнес форум

Събитието е посветено на компютърните системи, технологии и комуникации

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Българо-румънски бизнес форум, организиран от Търговско-промишлената палата, ще бъде открит днес, предаде БНТ. В него ще участват кметът на Букурещ Сорин Опреску, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов.

Форумът е посветен на компютърните системи, технологии и комуникации. Той ще засегне въпроси свързани с охранителните системи, медицинското оборудване и изграждането на електрически инсталации и електрооборудване.

Представители на бизнеса от двете страни ще обсъдят възможностите за сътрудничество при производство на вагони и влакове, производството на сол и фармация.

Румъния е традиционен търговски партньор на България. Стокооборотът между двете страни възлиза на 3,5 млрд. евро годишно. Основни стоки, които страната изнася за северната ни съседка са арматурно желязо, пшеница, трактори, медикаменти, плосковалцувани продукти от желязо, захар. От Румъния традиционно се внасят нефтени продукти, отпадъци и отломки мед, нефтен газ и газообразни въглеводороди.

Подкрепи Economic.bg