Отварят трудова борса за българите в Лондон

Студентите ще могат да се срещнат с 11 български и чуждестранни работодатели на българския пазар на труда

Българските студенти и млади специалисти във Великобритания и Северна Ирландия ще имат възможност да осъществят директен контакт с 11 български и чуждестранни работодатели на българския пазар на труда. Тази възможност ще бъде предоставена по време на информационно-трудовата борса за български студенти в Лондон, която ще бъде открита от Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в Импириъл Колидж-Лондон.

Според информацията на Министърът на труда и социалната политика студентите ще могат и да получа информация за възможностите за работа и развитие на кариерата в България.

Основното внимание е насочено към работната сесия, в рамките на която на подготвените информационни щандове е осигурена възможност за срещи и пряко договаряне между посетителите на борсата и българските работодатели, както и за индивидуални консултации на посетителите от експертите на участващите институции.

В българската делегация, която се води от министър Младенов, са включени експерти от МТСП, Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт, Националната агенция по приходите и Националната здравноосигурителна каса. Информационно-трудовата борса в Лондон се организира от МТСП, с подкрепата на Посолството на България и съдействието на Българското студентско общество в Обединеното кралство. Към момента в университети и колежи в ОК следват и специализират към 10 000 българи.

Двудневната програма на министър Младенов във Великобритания включва срещи с Марк Хобън, министър на Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия и с министъра в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията Джо Суинсън.

Коментари: 0