Овчаров: В неплатен отпуск съм като ръководител на „Белене“

Хората излязоха да протестират срещу Бойко Борисов, а беше отстреляно уж успешното правителство на Сергей Станишев, заяви бившият енергиен министър

3641 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

От 1997 г. до момента съм в неплатен отпуск като ръководител на проект в НЕК. Става дума за АЕЦ „Белене“. Това заяви бившият депутат от „Коалиция за България“ Румен Овчаров в ефира на bTV.

Toй отбеляза, че постовете, които е оставял, не са заемани в последствие от реформатори. „Не се случи нищо нито в Изпълнителното бюро на БСП, нито в заместник-председателското място в партията, нито на министерските постове. На инат аз няма да остана в политиката, не съм натискач на копчета“, каза Овчаров.

Ексдепутатът заяви, че по време на неговото управление бонусите са се получавали за свършена работа в бордовете на фирмите. Той разкри, че тази практика продължава и в момента, но разликата е, че в момента държавните чиновници не знаят дори отчетите на компаниите.

Той коментира, че левицата, след летящия старт в началото на сезона, е допуснала да бъде вкарана в порочен сценарий. „Хората излязоха да протестират срещу Бойко Борисов, а беше отстреляно уж успешното правителство на Сергей Станишев“, заяви ексдепутатът. „Въпреки това, кабинетът на Тройната коалиция постигна най-големите успехи с ръст на икономиката и заплатите“, отбеляза социалистът.

Румен Овчаров заяви, че на лидера на левицата Сергей Станишев е била стоварена сериозна отговорност за листите. „Новите хора са Жельо Бойчев, който беше предложен от мен, и Татяна Буруджиева, която е спорна кандидатура. Думата обновление не е точна, защото в много от районите има стари лица“, уточни бившият енергиен министър.

Подкрепи Economic.bg