Папазов: Исканията на превозвачите са неоснователни

По-големият проблем е в пунктовете за изкупуване на отпадъци на черни и цветни метали, обясни транспортният министър

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

"Исканите над 500 млн. лв. от държавния бюджет от автомобилните компании са неоснователни, тъй като те не се базират на никакви данни". Това заяви министърът на транспорта Данаил Папазов, предаде репортер на Economic.bg. По думите му министерството е започнало да осъществява всичко, което са поискали автомобилните превозвачи.

"Само за последните няколко дни, групи от Министерството на транспорта, "Автомобилната администрация", Националната агенция по приходите и КАТ са направили над 1400 проверки, от които има съставени 65 акта, като на 17 автомобила са отнети регистрационните номера", заяви министърът.

Относно влаковия инцидент в петък, Папазов обясни, че за него това е терористичен акт и в сряда предстои да се внесат промени в Наказателния кодекс, които да наложат наказания от 2 до 8 години.

По-големият проблем според транспортния министър, е в пунктовете за изкупуване на отпадъци на черни и цветни метали, тъй като няма как да се окаже ефективен контрол върху лицата. "Те претопяват металите и няма как да се познае, че са от железопътните линии", обясни Папазов.

Коментари: 0