Парламентът се събира за оставката на Орешарски

Реалистичен вариант е тя да се гласува още днес, но може да остане и за петък, обяви Михаил Миков

Парламентът се събира за оставката на Орешарски
168 ~ 1 мин. четене

Днес се очаква народните представители да се съберат, за да гласуват оставката на правителството на Пламен Орешарски. Тя бе внесена в деловодството на парламента вчера в 17,59 часа. Очакванията са да се събере кворум за гласуването на оставката, след като през последните седмици парламентът не успяваше да работи, защото повечето народни избраници отсъстваха от заседанията.

"В четвъртък сутринта очаквам всички политически сили да дойдат в Народното събрание и да бъде гледан проектът за решение за оставката на кабинета", обяви снощи председателят на парламента Михаил Миков. Според него е реалистичен вариантът оставката да бъде гледане днес, но съществува и вероятността това да се случи в петък.

По-рано вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще влезе в пленарна зала, само за да гласува оставката на кабинета. Същото потвърди и депутатът от неговата партия Десислава Атанасова - това събитие го чакахме година и три месеца, така че ще се регистрираме, за да гласуваме оставката на правителството,коментира тя.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че депутатите от неговата партия, които са в София, ще дойдат в НС и ще гласуват за оставката на кабинета.

Подкрепи Economic.bg