Парламентът ще гласува оставката на Борисов

В петък парламентът ще гласува кандидатурите за съдия в Конституционния съд

196 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Народното събрание ще гласува днес оставката на правителството на премиера Бойко Борисов. Изненадващото решение беше обявено вчера от самия министър-председател.

"Държавата има нужда от нов кредит на доверие. Хората да определят как ще се управлява от тук нататък. За близо 4 години направихме максималното - договорихме нов бюджет, всички фондове са отворени, няма нито едно спряно евро", каза Борисов от парламентарната трибуна, като довод за своето решение. "Аз няма да участвам в управление, в което полицията се бие с хората и няма политически дебат, а ще се плашим с протести", каза още той.

В петък парламентът ще гласува кандидатурите за съдия в Конституционния съд от квотата на Народното събрание. Отново в края на седмицата ще се гласува за Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Днес има извънредно изслушване в комисията по правни въпроси, а утре в пленарна зала ще бъдат подложени на гласуване кандидатурите както за конституционен съдия, така и за окомплектоване на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, гласувайки кандидатурите, които до този момент са внесени от народни представители. За конституционен съдия има постъпила само една кандидатура - на Гроздан Илиев.

Подкрепи Economic.bg