Павлова: Бързаме с магистралите заради туризма

Регионалният министър съобщи, че няма да бъде заобиколен законът при избор на изпълнителите за укрепването на мостовете

Правителството бърза с построяването на магистрала „Тракия” не заради предстоящите избори догодина, а „за да подкрепи летния сезон в туризма”, каза пред Дарик радио регионалният министър Лиляна Павлова. Павлова категорично отрече, че ще бъде направен компромис с качеството, за да се открият новите отсечки в срок.

„Състоянието на тези съоръжения, особено на тези трите, за които говорим, или общо 11 на двете магистрали, които са в най-лошо състояние, поетапно се влошава. Вие знаете колко наводнения и дъждове има в последните месеци. От земетресението има отмествания на тези съоръжения в тяхната носеща конструкция. Тези ремонти са повече от спешни и аварийни, те е трябвало да започнат както се казва вчера”, заяви министърът.

„Изборите са догодина, а ние бързаме тази година, за този летен сезон, бързаме всички да пътуваме по-бързо, по-безопасно, Бързаме това лято да няма задръствания към морето, за да подкрепим развитието на туризма”, допълни тя.

По отношение на укрепването на мостовете регионалният министър допълни, че няма да бъде заобиколен законът при избор на изпълнителите. „Искам категорично да ви кажа, че никой няма намерение. Аз съм последния човек, който бих си помислила да заобикалям закона или да легитимирам заобикаляне на закона”, изтъкна Павлова.

В четвъртък единодушно парламентът прие декларация с призив кабинетът да предприеме спешни ремонтни действия на пътните съоръжения като спазва закона. Въпреки че в сряда левицата да изрази съмнения за опит на правителството да прехвърли отговорността за действията си на Народното събрание, социалистите днес подкрепиха документа.

Макар да не се бяха подписали под него от ДПС също гласуваха „за”. От движението смятат, че констатираните проблеми с виадуктите не са в следствие на земетресението и наводненията от последните дни. Сините пък настояха за парламентарен контрол на свършеното от министрите.

Коментари: 0