Печалбата на Dell се срина след слаби продажби

Положителният финансов резултат на компанията намаля с 47% до 475 млрд. долара

Компютърният производител Dell отчете силен спад на приходите и печалбата през третото тримесечие, като и двата показателя са под предварителната прогноза на анализаторите. Бизнесът на третият по големина световен производител на персонални компютри продължава да е под натиск, тъй като все повече потребители използват смартфони и таблети, пише Reuters.

Нетната печалба на Dell се срина с 47% на годишна база до 475 млн. долара, или 27 цента на акция през третото тримесечие. Година по-рано положителният финансов резултат беше 893 млн. долара, или 49 цента на акция. С изключение на някои еднократни ефекти, печалбата на Dell през изминалото тримесечие е 39 цента за акция - малко под предварителната прогноза на анализаторите за 40 цента на акция.

Общите приходи на компанията са се понижили с 11% до 13.7 млрд. долара прямо средна прогноза на пазарните наблюдатели за 13.89 млрд. долара оборот. Приходите от продажби до крайните потребители се сринаха с 23% до 2.5 млрд. долара, докато оборотът от продажби на големите корпорации намалява с 8% до 4.2 млрд. долара.

Въпреки лошите резултати Dell очаква добри резултати през последното тримесечие заради предстоящите коледни празници.

Коментари: 0