Пекин с фотоизложба на Дмитрий Медведев

Снимките на руския премиер са представени по инициатива на Асоциацията на фотографите на Китай

Хоби

Автор: Николай Марченко

Фотоизложба на руския премиер Дмитрий Медведев отвори врати за всички желаещи в Пекин, информират световните медии.

BBC Russian съобщава, че изложбата се провежда в руския културен център в китайската столица. В експозицията са представени 19 снимки, направени от миистър-председателя на Руската федерация в родината и в чужбина, включително в Китай.

„Асоциацията на фотографите на Китай предложи да се обмисли издаването на сбирка на снимките на Дмитрий Анатолиевич Медведев“, коментира пред РИА Новости посланикът на РФ в Пекин Андрей Денисов.

Предполага се, че експозицията ще бъде представена във всички водещи университети на Поднебесната империя. „Министър-председателят на РФ е добре известен в Китай, знаят тук и за неговота страст към фотографията“, каза още руският дипломат.

Посланикът на Русия в Китай се похвали, че „премиерската“ изложба вече е била тържествео открита в южната част на Китай в гр. Боао и участниците в Азиатския икономически форум са успели да я посетят като пояетни гости.

„Министър-председателят обича да снима, но време за това имамного малко. Дмитрий Медведев прави много делови пътувания и снимките му са правени предимно в свободните от работа минути – през прозорците на колата, самолета или резиденцията“, коментира хобито на шефа вицепремиерът Аркадий Дворкович. 

Коментари: 0