Пенев: Заплатите в културата трябва да се повишат

Като министър, хората в театъра ме посрещат с повече внимание и усмивки, отбеляза служебният министър

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Необходимо е Министерство на културата да направи опит заплатите на заетите в сектора да се повишат. Не съм сигурен дали това ще може да се реализира в няколкото месеца докато бъде избрано ново правителство. Задължително обаче, трябва да бъдат продължени добрите неща, започнати от министър Вежди Рашидов. Това заявява в интервю за „Преса“ служебният министър на културата Владимир Пенев.

„В правителството влязоха хора, които са много добри професионалисти, но не са се занимавали директно с административна дейност“, смята той. Пенев отчита обаче, че това е положително, защото е гаранция, че няма да се провежда чужда политика и да се правят нечисти сметки.

„В театралната сфера има неща , които трябва да бъдат променени“, твърди министърът. Според него, през лятото, когато театрите не работят, субсидията не достига и трябва да се повишат стандартите, за да не остават хората без достатъчно средства.

„Като министър, хората в театъра ме посрещат с повече внимание и усмивки”, смята Владимир Пенев. Според него, публиката явно се радва, че може да общува директно с министър. „На мен ми се иска да разделя тези неща – когато съм актьор, да съм такъв, когато съм министър-министър”, отбелязва още той.

Подкрепи Economic.bg